Spring naar de inhoud

Jan Henckens

Beste allen,

AARTSBISDOM MECHELEN-BRUSSEL
Op donderdag 15 december 2016 overleed te Brussel in Huyze Sint Monika priester Jan Henckens op de leeftijd van 77 jaar. Hij werd geboren op 31 oktober 1939 te Vroenhoven en werd priester gewijd op 26 juni 1964.

Na zijn wijding, trok Jan Henckens naar de Katholieke Universiteit Leuven en behaalde er een licentie klassieke filologie. In 1966 werd hij leraar aan het Sint-Jozefscollege te Sint-Pieters-Woluwe, tot hij er in 1988 directeur werd. Intussen was hij eveneens godsdienstleraar aan het Instituut van de Voorzienigheid te Sint-Lambrechts-Woluwe (1968-1972) en aan het Mater Dei Instituut te Sint-Pieters-Woluwe (1969-1979). Van 1970 tot 1977 was hij tevens zondagsonderpastoor van parochie Sint-Henricus te Sint-Lambrechts-Woluwe. In 1996 ging hij met pensioen.

Henckens was een goed en zachtaardig man, eerder contactschuw, aan zijn lange loopbaan in het onderwijs hield hij geen vrienden over. Toen ook zijn ouders overleden waren, was hij eerder eenzaam en verzonk stilaan in een depressie. Na zijn pensioen, was hij nog een tijd actief in Sterrebeek maar toen begon zijn gezondheid achteruit te gaan. Na opname in een rusthuis, werd ook kanker vastgesteld. Aan de gevolgen daarvan is hij deze week overleden.

Gepubliceerd op maandag 19 december 2016 - 13:21

1 reactie op “Jan Henckens

  1. Eric Luyten

    Toevallig kwam ik terecht op dit bericht, ondertussen ook al enkele jaren oud.
    Ik wil hier even hulde brengen aan deze integere, sympathieke, in zijn werk met adolescenten uiterst gedreven man die in de klassieke humaniora tweemaal mijn klastitularis was en die ik nooit zal vergeten.

    Reageren

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.