Spring naar de inhoud

Berichten

1

Beste allen,

AARTSBISDOM MECHELEN-BRUSSEL
Op donderdag 15 december 2016 overleed te Brussel in Huyze Sint Monika priester Jan Henckens op de leeftijd van 77 jaar. Hij werd geboren op 31 oktober 1939 te Vroenhoven en werd priester gewijd op 26 juni 1964.

Na zijn wijding, trok Jan Henckens naar de Katholieke Universiteit Leuven en behaalde er een licentie klassieke filologie. In 1966 werd hij leraar aan het Sint-Jozefscollege te Sint-Pieters-Woluwe, tot hij er in 1988 directeur werd. Intussen was hij eveneens godsdienstleraar aan het Instituut van de Voorzienigheid te Sint-Lambrechts-Woluwe (1968-1972) en aan het Mater Dei Instituut te Sint-Pieters-Woluwe (1969-1979). Van 1970 tot 1977 was hij tevens zondagsonderpastoor van parochie Sint-Henricus te Sint-Lambrechts-Woluwe. In 1996 ging hij met pensioen.

Henckens was een goed en zachtaardig man, eerder contactschuw, aan zijn lange loopbaan in het onderwijs hield hij geen vrienden over. Toen ook zijn ouders overleden waren, was hij eerder eenzaam en verzonk stilaan in een depressie. Na zijn pensioen, was hij nog een tijd actief in Sterrebeek maar toen begon zijn gezondheid achteruit te gaan. Na opname in een rusthuis, werd ook kanker vastgesteld. Aan de gevolgen daarvan is hij deze week overleden.

Gepubliceerd op maandag 19 december 2016 - 13:21

Zaterdag 25 april in Café Spoorloos te Tervuren Hebben we een eerste reunie gehouden.

Het was geweldig al die oude bekenden terug te zien. Soms moest je goed kijken en diep graven om de naam op de persoon te plakken bij het binnen komen, maar voor sommigen is de tijd blijven stil staan. Het was gezellig. Veel oude koeien werden uit de gracht gehaald...
Hier zijn de foto's , kan je iedereen nog herkennen?

De brasserie die uitgebaat werd door Sven Mammerickx was gewoon open voor iedereen.